Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Miről beszélhetsz nyugodtan egy Sugar partnerrel az első randin, ami hagyományos ismerkedésnél tilos?

Írta: Michelle, Dátum: 2022-10-16 17:42:51, Rovat: Sugar kapcsolat Címkék: első randi, megbeszélés, tabuk nélkül

A Sugar kapcsolat nem életre szóló elköteleződés, így nagyon is fontos felvázolni, milyen jövőben gondolkodunk.

Miről beszélhetsz nyugodtan egy Sugar partnerrel az első randin, ami hagyományos ismerkedésnél tilos?

A Sugar kapcsolatok működése rengeteg szempontból hasonlít a hagyományos kapcsolatokéra, de messze nem mindenben. Sokkal nyíltabban lehet bizonyos dolgokról beszélni, nem kell annyira kesztyűs kézzel bánni a kényes témákkal, tudatosabbak és kissé nyersebbek lehetünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy érzéketlenül, hidegen kellene viszonyulnunk a lehetséges partnerhez: mindig legyünk udvariasak és kedvesek.

Az első tiltólistás téma úgynevezett komoly ismerkedésnél a szex: az emberek többsége kellemetlenül érzi magát, ha egy első randin ez kerül szóba. Nos, a Sugarnál azért ennél lehetünk felszabadultabbak, de mindenképpen csak akkor beszéljünk nyíltan, ha van rá fogadtatás, illetve már előzőleg levélben, csetben, telefonon eljutottunk az intimitásnak erre a fokára. Fontos, hogy tisztázzunk bizonyos dolgokat, azt például mindenképp, hogy egyáltalán igényt tartunk-e szexre, hiszen léteznek plátói Sugar kapcsolatok is. De ha igényt tartunk, akkor fontos megtervezni, hogy milyen gyakorisággal, ugyanis enélkül elég nehéz lesz megállapodást kötnünk.

Egyéb részletekre később is sort keríthetünk, bár ha vannak nem megszokott igényeink, akkor érdemes azokat már akkor megemlíteni, amikor még nem jutottunk nagyon messzire az ismerkedésben.

A második téma a korábbi és jelenlegi párkapcsolatokra vonatkozik. Hagyományos első randin exet szóba hozni szentségtörésnek hat (ami szerintem érthetetlen, de sokan sértőnek gondolják, mert úgy vélik, hogy egy ilyen találkán csak a jelen lévő két emberről szabadna beszélni). Mivel rengeteg Sugar kapcsolat már eleve úgy kezdődik, hogy valamelyik vagy mindkét félnek van partnere (akár több is), ezekről a viszonyokról mindenképp fontos beszélni, de a Sugar múltunk tisztázására is sort kell kerítenünk. Persze manapság, az online ismerkedés világában egy csomó tényt tudunk már a valódi randi előtt, úgyhogy nem kell a nulláról kezdenünk, ugyanakkor vannak dolgok, amelyeket személyesebb jobb megbeszélni.

A szex és a volt / jelenlegi partnerek kapcsán a védekezési módokat is fontos tisztázni: ez is olyasmi, amit sokan el szoktak felejteni és csak az első együttlét során vagy azt követően kapnak észbe, hogy jaj, ezt pedig fontos lett volna tudni.

A harmadik tiltott téma a jövő kérdése... Mivel ilyenkor még ijesztő lehet egy hagyományos ismerkedésnél arra utalgatni, hogy házasságban, gyerekvállalásban gondolkodunk, azt szokás tanácsolni, hogy egyáltalán ne hozzuk szóba, milyen célból ismerkedünk. (Noha az utóbbi években, főleg a COVID hatására megjelent a hard balling nevezetű viselkedésmód, amely éppen hogy arra épül, hogy hamar tisztázzuk a szándékainkat, mert ha nem egyeznek, akkor csak vesztegetjük egymás idejét.)

A Sugar kapcsolat nem életre szóló elköteleződés, így nagyon is fontos felvázolni, milyen jövőben gondolkodunk. Van-e például végső határideje a kapcsolatnak, mert teszemazt egy olyan élethelyzethez kötjük, amely egy ponton túl már nem lesz jellemző. Például x hónapig vagy évig fogunk dolgozni egy adott helyen, egyetemisták vagyunk és csak addig folytatunk Sugar életmódot, amíg meg nem szerezzük a diplomát, vagy nem szeretnénk nagyon kötődni, így eleve pár hétben / hónapban gondolkodunk csak és utána szándékunkban áll továbblépni.

Nem csak az időbeli korlátokról érdemes beszélni, hanem minden másról is, ami limitációt jelenthet, nehogy félreértések legyenek: azt ne ígérjük senkinek, hogy a csillagokat is lehozzuk az égről. A Sugar nem a felelőtlen és irreális álmodozás világa.

A negyedik téma, amiről általában a párok nem hogy első randin, de sokszor még évekkel később se beszélnek, az anyagiakat és a vállalásokat illeti. Ki mit ad bele a kapcsolatba és mit vár el. Miben reménykedik és mit tud nyújtani. Ezt nagyon részletesen és földhözragadtan meg kell tudni tárgyalni még akkor is, ha kicsit kellemetlen.

Hagyományos kapcsolatokban is van rengeteg anyagi vonatkozás, elvárás, többé-kevésbé tudatos elképzelés, csakhogy nem divat tisztázni a feltételeket. Így aztán sok pár csak akkor hozakodik elő a kínos témákkal, amikor kiderül, hogy kettejük elképzelései nagyon eltérőek, és akkor általában már veszekedés formájában képesek csak beszélni minderről.

Az persze, hogy minderről az első randin, előzetes levelezésben vagy az első randit követően beszélgetünk, sok tényezőtől függ, de egyik téma se lehet tabu és egyik kérdést se akarjuk megúszni. Megsértődni sem érdemes, ha szóba kerülnek, hiszen nagyon fontosak. Csak legyünk mindig tapintatosak és empatikusak, ne gázoljunk senki lelkébe.