Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Fiatal férfiak érett nőkről

Írta: Michelle, Dátum: 2020-04-14 14:46:21, Rovat: Sugar Mommy Címkék: érett nők, fiatal férfiak, idősebb nők, korkülönbség

Kétszáz férfit kérdeztek arról, miért vonzódnak a náluk idősebb nőkhöz. Egyesek csak egy konkrét nő esetében éreztek ilyen vonzalmat, mások kifejezetten az érettebb hölgyeket preferálják.

Fiatal férfiak érett nőkről

Olvastunk már a férfiak náluk idősebb nők iránti vonzalmáról, de két kutató most 200 férfit kérdezett meg a saját tapasztalatáról. A kérdés azért is merült fel a közelmúltban, mert sokan kísérték figyelemmel a Love is Blind című Reality Show-t a Netflixen, amelynek egyik párosa feltűnő volt korkülönbség szempontjából: a férfi 24, a nő 34 éves. Igaz, végül a nő kihátrált a kapcsolatból, és mindvégig a korkülönbség volt az egyik dolog, amire hivatkozott, de a srác egész idő alatt próbálta meggyőzni arról, hogy számára ez nem jelent gondot. 

Felicia Brings és Susan Winter az a két hölgy, aki személyes interjúkat készített kereken kétszáz férfival erről  a kérdésről. Vajon ők miért vonzódnak az érettebb nőkhöz? Ezekből a vallomásokból szemezgettünk. 

Többen említik, hogy nem úgy általában vonzódnak az érettebb nőkhöz, hanem egy konkrét asszony keltette fel a figyelmüket és az ő személyisége volt annyira elbűvölő, hogy a férfiaknak eszükbe se jusson a korkülönbség. Míg a nők ilyen helyzetekben elkezdenek számolgatni, kétségbe vonják a férfiak érdeklődését, az érintettek nem értik, mi ez a problémázás. Ők csak azt látják, hogy valaki olyannal lehetnek, akivel remekül lehet beszélgetni, akinek van kisugárzása, magabiztos és kellemes társaság. Ezek a férfiak nem azt vizslatják, hogy a kiszemelt nő külseje mennyire tökéletes, hogy elég feszes-e a feneke, ők azt az összhatást értékelik, amely rendkívül pozitívnak tűnik  a szemükben. 

Fontos szempont tud lenni, hogy az érettebb nők nem akarnak feltétlenül családot alapítani, noha itt már a bevezetőben említett páros például pont azért volt problémás, mert a harmincas évei közepén járó nő számára sürgős volt a családalapítás, míg egy huszonéves pasi általában nem siet ezzel a projekttel. De ha a pasi harmincas és a nő negyvenes vagy ötvenes, akkor már valószínűbb, hogy a kapcsolat a férfi szempontjából kellemesebb, hiszen a nő már alapított családot mással, vagy nem is tervez ilyet többé. 

A lazább, elköteleződésmentes kapcsolati forma szempontjából egy magával elégedett, az életet élvező érettebb nő sok férfi számára jelent jó lehetőséget. És ahogy az egyik megkérdezett mondja: ha egyszer már randiztál idősebb nővel, és megtapasztaltad, mennyire jó tud lenni, akkor a továbbiakban is szívesen randizol hasonló korúakkal. 

Egy másik megkérdezett az érzelmi stabilitást említi: nincsenek drámák, sokkal kiegyensúlyozottabb a kapcsolat, és olyan őszinteség jellemzi, amelyet fiatalabb nővel sosem tapasztalt. Nem kell megjátszania magát, mert a barátnői olyannak fogadják el, amilyen, ráadásul egészen új perspektívákat ismer meg nekik köszönhetően. 

Az érettebb nők már sokkal inkább tudják, mit akarnak, és nem félnek erről beszélni sem. Az ágyban is kevésbé gátlásosak, már túl vannak azon a megfelelési kényszeren, amely a fiatalabb nőket jellemzi. Nyíltan ki merik mondani, mit szeretnek és mit nem, nem várják el, hogy a férfi találja ki a gondolataikat. Több férfi nyilatkozik nagyon pozitívan az érettebb nőkkel folytatott szexuális kapcsolatáról: ha a nő már olyan korban van, hogy nem eshet teherbe (vagy biztos nem akar teherbe esni), ez is felszabadítólag hat a férfiakra, de az sem utolsó szempont, hogy sokkal könnyebb a kommunikáció és sokkal felszabadultabbak az együttlétek. 

Van olyan is a megkérdezettek közül, aki azt vallja: mióta megtapasztalta, milyenek az igazán belevaló érett nők, azóta a fiatalabbak csak fizikailag vonzzák, de unatkozik mellettük. Ez persze nem általános tapasztalat, de ilyen is előfordul, ha valaki jóval többet vár egy kapcsolattól, mint ahogy a fiatal férfiakról gondolni szokták. 

A magabiztosság, az élettapasztalat, a nyitottság és őszinteség, a kényszerek nélküli kötődés mind-mind olyan faktorok, amelyek fontosak az idősebb nők rajongói számára, ami a mai fiatal lányoknak is jó hír valahol: amikor ők lesznek érettebbek, akkor ők is megtalálhatják majd a saját rajongótáborukat a jövő fiatalabb pasijai között.