Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Szükségük van-e a férfiaknak arra, hogy kívánják őket?

Írta: Michelle, Dátum: 2021-04-03 16:29:50, Rovat: Sugar kapcsolat Címkék: férfi szexualitás, női vágy, őszinte kívánás

A pozitív visszajelzés hiánya nem biztos, hogy azt jelenti: a nő tényleg nem kívánja a férfit. Lehet, hogy csak nem meri vagy nem tudja ezt érzékelhetően jelezni.

Szükségük van-e a férfiaknak arra, hogy kívánják őket?

Ha a férfi szexualitást ábrázolják filmekben, könyvekben, anekdotákban és újságcikkekben, sokszor kerül elő az a gondolat, hogy az igazi macsókat nem érdekli, hogy tartós vagy alkalmi partnerük kívánja-e őket vagy sem, elég nekik a saját vágyuk, a nőké másodlagos. Sőt, egyeseket mintha éppen az indítana be, ha a nő visszautasító, ha meg kell érte harcolni.

Az örök klasszikusban, a Van, aki forrón szereti-ben az az egyik fő humorforrás, hogy a nőnek öltözött Jerry (Jack Lemmon) akaratlanul is fog magának egy öreg milliomost, III. Osgood Fieldinget, és ezt az úriembert még az sem tántorítja el lelkesedésétől és házassági szándékától, mikor Jerry bevallja, hogy ő igazából fiú. 

A valóságban azonban az, hogy egy férfit nem kíván a partnere, egyáltalán nem vicces, és a legtöbb férfi ettől szenved is. Nagy többségük számára ugyanis kifejezetten fontos, hogy a nők általában vagy egy konkrét nő vonzónak találja őket. Nem akarják ők senkire ráerőltetni magukat, sokkal inkább arról álmodnak, hogy vágyjanak rájuk. Ennek ellenére csak 12%-uk érzi úgy, hogy annyi pozitív visszajelzést kap a parnterétől vagy partnereitől, amennyit szeretne. 

A pozitív visszajelzés hiánya nem biztos, hogy azt jelenti: a nő tényleg nem kívánja a férfit. Lehet, hogy csak nem meri vagy nem tudja ezt érzékelhetően jelezni. Lehet, hogy szégyelli saját vágyait, de az is előforful, hogy nem akarja kifejezni, mert amíg ő a kívánatosabb, addig ő dominálhat, úgymond kézben tarthatja a kapcsolatot. Nyilván az sem segít, ha a férfi nem nyitott a nő vágyaira, és azt érezteti vele, hogy bizonyos kívánságai elfogadhatatlanok. Vagy azt kommunikálja, hogy ugyan fontos neki, hogy a nő kifejezze a rajongását, de csak bizonyos határokon belül, amennyire neki kényelmes. 

Sokszor tényleg hiányzik a vágy a nőből, de ilyenkor még ő sem biztos, hogy tudja-e, vajon csak az adott férfit nem kívánja, vagy a szexet úgy általában. Sok házasságból tűnik el a vágy, főleg a nők részéről, és ilyenkor a konzervatívabbak önmaguknak is hajlamosak bebeszélni, hogy már kiöregedtek a szexből, pedig mindössze ellaposodott a házasságuk és új impulzusokra vágynak. 

Vannak nők, akik inkább azt az utat választják, hogy színlelik a vágyat, ahelyett, hogy nyíltan beszélnének a problémáikról, vagy megpróbálnának olyan partnert találni, akit tényleg tudnak kívánni. Van, aki művészi fokra fejleszti a színlelést és persze olyan férfi is akad, aki elhiszi, hogy a partnere őszintén odavan érte vagy legalábbis szívesen veszi a közeledését. De az igazi kívánás azért egészen más. És aki már azt is megtapasztalta, az érzékelni fogja a különbséget. 

A kérdés persze az, hogy ha egy férfi, mondjuk egy Sugar Daddy azért keres partnert, mert nem érzi magát elég kívánatosnak az alapkapcsolatában, akkor meg fog-e elégedni a színleléssel, vagy valami autentikusabbra vágyik majd. Sokan hiszik, hogy egy Sugar kapcsolatban nem a valóság számít, elég csak úgy tenni, mintha... Nyilván léteznek férfiak, akiknek ez elég, másoknak meg kevés. És nyilván léteznek férfiak, akik tesznek azért, hogy igazi vágyat tapasztaljanak a nők részéről, meg olyanok is vannak, akik annyira azért nem törik magukat és megelégszenek azzal, hogy ők kívánják a lányt. 

Igazán jó szex az ilyen színjátékból nem nagyon lesz, de hát nem is mindenkinek elsődleges fontosságú az igazán jó szex. Már az is sokat számíthat, ha a partner készséges és kedves. Ha jókat lehet vele beszélgetni, kirándulni, kellemes útitárs. De ha ennél többre vágyik egy férfi, akkor érdemes tenni is érte, hogy kívánatossá tegye magát. Ennek érdekében nem riadhat vissza az építő kritikától: lehet, hogy a stílusán kell változtatnia, lehet, hogy edzenie kell vagy másképp öltözködnie, esetleg nyitottabban viselkednie mondjuk az ágyban. 

Vagyis, ha nagyon szeretnénk, ha  a partnerünk kívánna és ennek jelét is adná, lehet, hogy meg kell dolgoznunk érte. De megéri.