Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Attól, hogy nem szerelem, még fájhat

Írta: Michelle, Dátum: 2019-06-05 20:42:18, Rovat: Sugar kapcsolat Címkék: birtoklás, elvárások, fájdalom, féltékenység

Az emberi kapcsolatok általában nem úszhatók meg mély érzelmek nélkül. A mély érzelmekkel pedig sokszor együtt jár a fájdalom. Nem kivétel a Sugar kapcsolat sem, főleg, ha hosszabb távon is együtt marad két ember.

Attól, hogy nem szerelem, még fájhat

Többször írtunk már arról, vajon van-e helye egy Sugar kapcsolatban a szerelemnek, vagy akkor az már nem is Sugar, hanem valami más. Az emberi érzelmeket nem lehet olyan szépen skatulyába zárni, mint ahogy egyesek szeretnék, és egy józanul, mérlegelés után elkezdett, könnyednek induló kapcsolat is eljuthat oda, hogy erős érzelmek alakulnak ki a résztvevőkben.

Nem kell, hogy ez valóban szerelem legyen, de ha több, mint barátság, és kevesebb, mint szerelem, akkor azzal sokan nem tudnak mit kezdeni. Először remekül alakulnak a dolgok, teljes az összhang, jó a szex, és mindenki boldog. Csakhogy ezt a szintet nagyon nehéz tartani. Főleg a mindenki boldog részt, mikor olyan érzelmek alakulnak ki a pár egyik vagy másik tagjában, amelyek már nem férnek bele az eredeti megállapodásba.

Hiába nincs szerelem és klasszikus elköteleződés, egyesek kimondatlanul mégiscsak elkezdenek kizárólagosságot várni. Lehet, hogy meg se fogalmazzák, akár még azt is a másik értésére adhatják, hogy továbbra sem gond, ha van valakije. De mivel valójában mégsem érzik így, és berögződött mechanizmusok kezdenek el a felszínre törni: egyszer csak ott találhatják magukat, ahol már nagyon fáj.

Ha egy nős Sugar Daddy továbbra is lefekszik a feleségével és normálisan viselkedik vele, az bizonyos Sugar Babyknek egyszer csak zavaró lesz, pedig a pasi soha nem ígérte nekik, hogy otthon szűziesen fog élni. De ugyanez fordítva is megtörténhet. Akár nős, akár szingli a Sugar Daddy, az előzetes megállapodás ellenére egyszer csak elérkezhet abba az érzelmi állapotba, amikor már irritálja a gondolat is, hogy a barátnője más férfival lehet. És beindul a féltékenység, a birtoklási mánia, a követelőzés spirálja.

Lehet, hogy jó ideig még csak meg se fogalmazzák magukban, mi változott, mégis elvárják, hogy a partner tudja, mire gondolnak. Konkrétan előállni a dologgal nem mindenki mer, hiszen közben fél, hogy az, akit megszeretett, nem hajlandó elfogadni az új elvárásokat és lelép. Elvileg a Sugar kapcsolat hatalmas előnye, hogy bármikor újratárgyalhatóak a feltételek, de mikor már érzelmileg nyakig benne vagyunk egy kapcsolatban, egyre jobban szorongunk attól, hogy bármit is újra akarjunk tárgyalni.

Ebből aztán később hatalmas botrány kerekedhet: mikor a ki nem mondott elvárások mégis a felszínre törnek, ott áll a két ember és olyan, mintha akkor látnák egymást először. Persze, ha még egyáltalán szóba állnak, és nem küldték a másikat melegebb éghajlatra.

Gyógyír erre igazából nincs: bármennyire is próbáljuk előre megbeszélni, hogy melyek lesznek a kapcsolat keretei, annyi minden történhet az idők során, hogy lassan azt is elfelejtjük, mit vállaltunk. Vagy, hogy mit vártunk el. Ha valakihez ragaszkodunk, még abban az esetben is, ha ez nem szerelem, iszonyúan fájdalmas lehet az elválás, főleg, ha harag és sértődés kíséri.

Egy nagy csalódás és pofáraesés után persze egy fokkal okosabban vágunk bele a következő kalandba, ha egyáltalán van kedvünk belevágni.